2017. június 5., hétfő

Nyári lábápolás alapfokon

Végre itt a szandálszezon, amit minden tavasszal alig várok, viszont ez azt is jelenti, hogy nem lehet tovább rejtegetni a lábakat. A lábápolás, sarokreszelés, otthoni pedikűr, vagy hívjuk, ahogy akarjuk, nekem nem a kedvenc "szépségrituálém", nem szoktam mindenféle illóolajos vízben áztatni a lábam, miközben maszkkal az arcomon relaxálok. Inkább olyan feladatként tekintek rá, amit meg kell csinálni, lehetőleg minél gyorsabban és hatásosabban. Ezért arra gondoltam, hogy két szandálos outfit-poszt között mutatok pár eszközt, amivel egészen jó eredményt lehet elérni otthon is.


Akármilyen sarokreszelő eszközt választunk, érdemes nem a száraz bőrt karistolni vele, hanem a legalább pár percig áztatott, kicsit megpuhult bőrön használni.

Egy-két éve nagy újdonság volt a Scholl elektromos, pörgő fejes talpreszelője, és nekünk is van ilyenünk. Őszintén szólva, nem vagyok benne biztos, hogy megéri az árát, önmagában használva szerintem nem igazán tud elbánni egy durvább bőrkeményedéssel, hiába ígéri ezt. Viszont a DM saját márkás, kétoldalú kézi sarokreszelőjét remekül kiegészíti, együtt sokkal hatásosabbnak érzem őket, mint külön-külön.

A Balea sarokreszelő egyik oldala durva fém reszelő, a másik pedig egy finomabb csiszoló. A durva oldallal fel lehet lazítani és lereszelni a bőrkeményedést, a másikkal pedig lecsiszolni, elegyengetni a durva éleket.

Én ezután szoktam használni az elektromos sarokreszelőt, amivel még tovább tudom finomítani a talpam felületét. Kicsit türelemjáték, amíg nem csak a legfelső réteget távolítja el, de második lépésként, nem túl problémás lábra vagy karbantartásként jól beválik, egyszerű a használata.

Az elhalt bőrréteg eltávolítása után legalább annyira fontos a krémezés is, hogy sima és puha felület maradjon a  folyamat végére, ne karistolósan száraz. Erre akármilyen sűrűbb krém megfelel, én az Avon Planet Spa afrikai shea vajas láb-és könyökápoló krémét használom már évek óta, ha szükségét érzem. Krémezés után zoknit húzok legalább addig, amíg beszívódik a krém - ez olyan apróság, ami bármelyik krém bőrpuhító hatását megnöveli.

Nemrég viszont az Avon Foot Works sarokpuhító krém személyében találtunk egy kevésbé ragacsos, nem túl nehéz lábápoló krémet, amit ezért talán kellemesebb nyáron használni. Ezt sem kenném fel közvetlenül indulás előtt, annál azért hosszabb a beszívódási ideje, de valóban nagyon jól puhítja a bőrt. AHA-savat és ureát tartalmaz, mindkét összetevő hidratáló és hámoldó hatású.

Végül, a szépen kilakkozott lábköröm is hozzájárul az esztétikus megjelenéshez. Valamilyen okból kifolyólag lábon jóval tovább tart minden körömlakk, erre viszont rá is lehet segíteni. Érdemes egy kicsivel több időt rászánni a festésre, és alap- , illetve fedőlakkot is használni, mert tartósabbá, és egyben profibb kinézetűvé is teszi a végeredményt. Én alaplakknak most a Catrice Volumizing Ridge Filler lakkot használom, ami azért tetszik a többi eddig próbálthoz képest, mert tényleg egy perc alatt megszárad, és már lehet is festeni rá a következő réteget. Nem tükörfényes alapot ad, csak természetes, egészséges "körömfényt", és az ígérete szerint feltölti a kis barázdákat. Befejezésként a gélhatású lakkok fedőlakkjait szeretem most legjobban. Ilyen már szinte minden körömlakkot gyártó márka kínálatában található, szuperfényessé, és még egyenletesebbé teszi a körmöket.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése