2017. június 18., vasárnap

Duna-parti ebéd a Kompházban

Itt a nyár, mindenhol megtelnek a kiülős helyek, és a pihenésre vágyók között újra egyre népszerűbb célpont a Duna-part. Nem feltétlenül van szükség külföldi luxusnyaralásra ahhoz, hogy egy kicsit feltöltődjünk, és ráhangolódjunk a nyárra. Budapesten is bőven találni olyan helyeket, ahova ki lehet mozdulni, sétálni, nézelődni, ücsörögni, és enni-inni egy jót jó társaságban vagy egyedül.

A mindenki által ismert Római-parton és a Kopaszi gáton túl is van élet a Duna mentén: Csepelen például emeletes buszból kialakított büféknél lángosoztunk, a múltkor Budafokon járva pedig egy halas helyen, a Kompházban ettünk.


A kiírás szerint ez a sült hal helye, de mondhatnánk úgy is, hogy a biciklisek helye, akik sült halra vágynak. A környéken elég jól kiépített a biciklis infrastruktúra, és ezt sokan ki is használják. Több nagyobb családi és baráti társaság ült a szomszédos asztaloknál, és sokan érkeztek biciklivel. Rajtuk kívül gyerekeket és kutyákat is szívesen látnak, nem meglepő hát, hogy vasárnap késő ebédidőben szinte tele volt a hely. Szerencsére azonban többszintes a kerthelyiség/udvar, és az első visszahökkenés után lent találtunk szabad asztalt.Az előbbiből következik, hogy az alapból elég hosszú sorbanállás után még viszonylag sokat kellett várni, hogy elkészüljön az étel. Addig viszont kellemes árnyékban lehet üldögélni, beszélgetni, vagy lesétálni a saját, rövidke partszakaszhoz.
A kínálatban a különböző sült halak mellett (hekk, pisztráng, keszeg, kagyló, tintahal és ropogósra sütött apróhal) többek között rántott sajt, grillhúsok, savanyúságok és palacsinta található. Mi hekket, apróhalat, saslikot és rántott camembert-t kértünk, köretnek sült krumplit és kovászos uborkát, mellé pedig almafröccsöt ittunk. Az adagok nem óriásiak, de nem maradtunk éhesek utána, és mindennel elégedettek voltunk.Városi felfedezőtúra alkalmával (nekem Budafok már szinte kirándulásnak számított, soha nem járok arra) vagy ha csak véletlenül a közelben jártok, mindenképpen ajánlom. Én pedig már azon gondolkodom, hogy milyen hasonló helyre kéne legközelebb elmenni...

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése