2017. január 21., szombat

A legjobb forrócsoki és a legtöbb medve egy helyen: Rengeteg RomKafé

Egészen biztosan kijelenthetem, hogy a Rengeteg RomKafé lett a kedvenc forrócsokizó helyem Budapesten. Sajnos elég sok olyan felkapott hely van, ahol ezer forint körül vagy akár felett maximum közepes minőségű forrócsokit kapunk, de ez szerencsére nem ilyen. A barátnőimmel évek óta itt karácsonyozunk, és bár amúgy szeretünk új dolgokat kipróbálni, azt sem bánnám, ha ezen a hagyományon már nem változtatnánk. Óriási a választék, a határ gyakorlatilag a csillagos ég rendeléskor, a környezet nem mindennapi, a kiszolgálás barátságos, és a csokoládé tényleg csokoládéból van.


A berendezés lehet, hogy valakiből azt váltja ki, hogy itt mindenből egy kicsit pont túl sok van, és valóban: a hely "medvemenhelyként" is működik, tele van zsúfolva plüssmacikkal, és a legkülönfélébb retró játékokkal, apróságokkal, ereklyékkel, kacatokkal. De éppen ez adja a különlegességét.

Na és persze a választék, ahol szó szerint a képzeletünk szabhat csak határt annak, hogy milyen ízpárosítást kóstolnánk meg. Elsőre kicsit furcsa is volt, hogy nincsen étlap, de a tulajdonos, illetve forrócsoki-készítő -és felszolgáló készségesen a rendelkezésünkre állt, és minden egyes alkalommal ugyanazzal a türelemmel magyarázza el az "újaknak", hogy hogyan is működnek itt a dolgok. A vele való konzultáció során pedig vagy megihletődünk, vagy ráhagyatkozunk az ő javaslatára - rosszul választani nem nagyon lehet. Fehércsokitól a 80%-os étcsokiig választhatunk alapot, ezt bolondíthatjuk meg különféle fűszerekkel, alkohollal, csonthéjasokkal, illetve gyümölcsökkel. Érdemes ellátogatni a Facebook-oldalukra is, ahol a feltöltött képek alapján kaphatunk egy kis ízelítőt a különleges variációkból.Miután kigyönyörködtük magunkat az elkészült csoki díszítésén, sűrű, kanalazható desszerttel találjuk szembe magunkat. Természetesen - bár ez a hely fő profilja - nem csak forrócsokit lehet itt fogyasztani, kávét is kérhetünk, de a teaválaszték is kifejezetten nagy, valamint télen jól tud esni a forró gyömbéres limonádé is.


Tökéletes hely barátnős beszélgetős délutánokhoz-estékhez, a külföldiek is ismerik, valamint népszerű az első (vagy akár sokadik) randisok körében. Éppen ezért csúcsidőben mindenképpen érdemes előző nap asztalt foglalni, az utcáról betérve nem biztos, hogy találunk szabad helyet. A kiszolgálás, mint már említettem, csúcsforgalom esetén is barátságos, legfeljebb egy kicsit többet kell várni az italokra - de ez amúgy sem az a hely, ahova csak berohan az ember egy elviteles kávéért - nem véletlen a "slow food" jelző használata. Ha pedig egy lazább időszakot fogunk ki, még közvetlenebb kiszolgálással találkozhatunk, néhány kedves szó, vagy a tapasztalat alapján akár icipici csészényi, meglepetésszerű kóstoló kíséretében.

Hol van? 1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.
Árkategória: alkoholmentes ízesített forrócsoki 800 forint, alkohollal +100 forint

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése