2016. december 27., kedd

Pupa és Kiko szerzemények, kedvencek

Remélem, mindenkinek jól telt a karácsony, pihentetek, finomakat ettetek, és volt időtök olyan dolgokra is, amik a hétköznapokban a háttérbe szorulnak. Én egy régóta halogatott bejegyzéssel készültem az utolsó lusta napokra, kicsit beauty blogger vizekre evezve, könnyedén.


Arról már meséltem, hogy egy Kiko-üzletet elfogadnék Magyarországon is, a szülinapom környékén pedig a minigyűjteményem néhány újabb darabbal egészült ki a szüleim milánói kiruccanásának köszönhetően, valamint a Pupából is vettem, illetve kaptam néhány sminket akkortájt. Mindkét márka olasz, szokták is őket egymáshoz hasonlítani minőségben és árkategóriában, azonban a Kiko előnye, hogy szinte mindig vannak valódi akciók, és így gyakran sokkal megfizethetőbb áron lehet ott vásárolni, mint az inkább erős közép-árkategóriás Pupában.

Az összes sminktermék gyönyörűséges, ezért mindet megmutogatom, de van néhány kiemelkedő darab, amit szinte nap mint nap használok, amióta megvan. A termékek nevére kattintva további információkat (ár, egyéb színek, stb.) is megtalálhattok.


PUPAKicsit elkéstem ennek a szempillaspirálnak a bemutatásával, ugyanis ez a konkrét mélylila árnyalat, ami felkeltette az érdeklődésemet, az őszi limitált kiadás részeként volt kapható. Én általában úgy használom, hogy egy réteg lila után a szempillatövekhez teszek még egy kis hagyományos feketét - így jobban keretezi a szememet, miközben közelről azért látszik a turpisság. Maga a kefe, a formula és legfőképpen a végeredmény pedig nagyon tetszik, feketében igazán hatásos lehet. Hagyományos (nem szilikon), homokóra formájú keféje van, a festék már az elején sem túl nedves, inkább szárazabb fajta, és szerintem tökéletesen teljesíti a dúsításra vonatkozó ígéreteit. Nem kell nagyon rétegezni, hogy szinte műszempilla-hatású, vastag, dús pillákat kapjunk. Az állandó kínálatban is hatféle színben lehet kapni, és érzékeny szemre is ajánlják, úgyhogy érdemes lehet megnézni.

Pupa I'm Lipstick  / 112 Rose Nude


Ezt a rúzst a húgomtól kaptam a szülinapomra, és azóta az egyik kedvenc mindennapi színem lett, nagyon eltalálta. :) Talán ki is ütötte az eddigi kedvencemet, legalábbis mostanra - amúgy rászoktam a rúzsozásra, ezt az öregedés jelei között tartom számon. Eléggé meglepődtem, amikor a posztot megelőző információgyűjtés során a csomagoláson és a honlapon is extra fényes rúzsként találtam rá erre a vonalra, mert eddig, a tapasztalataim alapján elég biztos voltam benne, hogy félmatt vagy szaténfényű címszavak alatt futhat a termék; sok húzással, több rétegben valóban fényes egy kicsit, de nem túl krémes, és minimális leitatással el lehet venni a fényét. Nagyon kényelmes, tartós, és nem kopik hülyén, ráadásul a színe is telitalálat - én ezek alapján használok egy rúzst rendszeresen.Szintén a húgomtól volt szülinapi ajándék ez a rózsaszín csillámos égetett szemhéjpúder, amit szárazon és nedvesen is lehet használni. Én eddig csak szárazon használtam, vékony rétegben eldolgozva, így hétköznapra sem volt túlzás a plusz csillogás. A Pupa égetett szemhéjpúdereit sokan dicsérik, és valóban jó minőségű a festék, valamint gyönyörű színekben kapható, de őszintén szólva - hacsak nem egy nagyon jól kihasználható vagy éppen nagyon különleges színről van szó - nem vagyok biztos benne, hogy megéri a teljes árát.


KIKOEnnek a krémes szemfestéknek egészen különleges állaga van, egyáltalán nem olyan, mint amilyenre számítottam. Azt hittem, hogy kicsit keményebb lesz, olyasmi, mint mondjuk a Color Tattoo - de nem, ez sokkal könnyebb állagú, már-már habosan-zselésen, nagyon puhán krémes. Én egy csillogó, hivatalosan pearl finishű árnyalatot kaptam, de inkább metálosan, vizesen csillogónak mondanám, mint finom gyöngyházfényűnek. Éppen ezért nem nagyon volt még alkalmam kipróbálni, egyértelműen feltűnőbb sminkhez tudom elképzelni (a húgom szalagavatós sminkjéhez használtam belőle egy picit), a tartósságáról így nem igazán tudok nyilatkozni. Matt és csillogó árnyalatokban egyaránt kapható.

Kiko Long Lasting Stick hosszantartó szemhéjfesték-stift / 06 Golden Brown és 36 Golden Mauve

Ezek a hosszantartó szemfestékstiftek bekerültek már a nyári kedvenceim közé, ott írtam is róluk picit bővebben, de színmintát nem mutattam - ennek a bejegyzésnek a végén azonban ezt is bepótlom. A bronzos barnát különösen szeretem, tökéletes erőlködésmentes alkalmi sminket is lehet vele készíteni akár önmagában, vagy alapnak használva, de tusecsettel felkenve finom vonalat is lehet vele húzni. Terveim között van egyébként, hogy mutassak vele egy sminket, meglátjuk, mi lesz belőle.

Kiko Eyetech Look szemhéjpúder / 104 Metallic Bronze


A kupakban található port az ecsetes applikátor segítségével lehet felvinni a szemhéjra. Szerencsére nem porol, és jól pigmentált, erőteljes színt kaphatunk már egy rétegben is, és szemhéjalappal teljesen tartós is.Ez a pirosító a Pupa rúzson és a Kiko szemceruzán kívül a másik nagy felfedezés számomra, ráadásul még a poszt megírásának pillanatában is kedvezményes, 3 eurós áron lehet rendelni! Nem ujjal felkenhető és eldolgozható, hanem gyurmás állagú, amit ecsettel lehet a legkönnyebben felvinni (bár nekem szerintem nincs hozzá megfelelő ecsetem, de megoldom). Az ecset beletunkolása után alig látszik, hogy felvette volna a festéket, és az arcra kenve mégis ott van a szín. Nem ragad, de nem is poros, az eddigi legtermészetesebb hatású pirosítóm, szinte beleolvad a bőrbe.

Balról jobbra:
Kiko Eyetech Look szemhéjpúder / 104 Metallic Bronze
Pupa I'm Lipstick  / 112 Rose Nude

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése