2016. július 24., vasárnap

Budapest Cake Túra 3. állomás: Chez Dodo

Nekem úgy tűnt, hogy ez az állomás kicsit kilóg a sorból. Míg a két előzőleg kipróbált helyről nem hallottam korábban, a Chez Dodo-t szerintem sokan össze tudják kötni a már jó pár éve tartó macaron-mániával. Igazi márkanévvé nőtte ki magát, az egyik legnépszerűbb (ha nem a legnépszerűbb) a macaronra vágyók körében. Az üzletet központi helyen van, a Bazilika mellett, ez a helyszín pedig illik is a kialakított arculathoz. A kirakat, a belső tér, és a kívül kialakított leülős hely minden részlete illik egymáshoz, és legfőképpen, a főszerepben álló édességhez.



Ami a macaron népszerűségét illeti, szerintem létezik olyan ember, aki odáig van érte - vagy az ízéért, vagy azért a sikkes életérzésért, amit közvetít - és van, aki nem érti, hogy egy kétharapásnyi pici sütin mi kerül ennyibe. Igazi misztikum lengi körül ezt az édességet az elkészítését illetően is. Én pár éve megpróbálkoztam vele, amatőr módon, cukorhőmérő nélkül. Mert elvileg az is "kötelező" hozzá, mint ahogyan a darált mandulának is extra finomnak kell lennie, és a tojásfehérjét sem lehet csak úgy egyből belezuttyantani. Nem félórás édességről van tehát szó, inkább félnaposról - igazán időigényes, és rengeteg apró részletre kell figyelni, még a legegyszerűbb recept esetén is. Ha valaki ezek után nekiállna, én EZT a receptet használtam annak idején - az oldalon azóta tovább bővült a különböző ízesítésű macaron-receptek listája.



Az említett próbálkozásaim között bár volt egészen sikeres is, az "igazit" megkóstolni egészen más élmény volt.  Az első harapásnál, ahogy a fogam áttörte a külső, finoman roppanós réteget, puha, enyhén ragacsos belsővel és finom, intenzív ízű krémekkel találkoztam. Nagyon intenzív, és nagyon-nagyon édes. Annyira, hogy bár a mérete alapján fél pillanat alatt el lehetne tüntetni több darabot, szerintem nem érdemes. Inkább megvártam, amíg teljesen elcsitul az első íz a számban, és csak utána kóstoltam bele a másodikba. A mi tányérjainkra sós karamellás-csokis (nagyon kiszámítható lennék?), citromos, mangós, és vaníliás macaronok kerültek. Most nem tudnék kedvencet választani, mindegyik ugyanolyan jó volt a maga módján.


Örülök, hogy végre megkóstoltam, milyennek kell lennie valójában egy macaronnak - így legalább már lesz összehasonlítási alapom, ha esetleg újra nekiesnék az elkészítésének. A díszdobozos csomagolás pedig szerintem igazán jó ajándék lehet annak, aki értékeli az ilyesmit.

Hol van? 1051 Budapest Sas utca 7.
Árkategória: 1 db 300-390 Ft, 6 db díszdobozban 2190 Ft / árlista ITT - kicsit frissültek azóta az árak
Facebook


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése