2016. május 23., hétfő

Alapozási rutin


Az elmúlt pár hónapban sikerült kifejlesztenem egy egész jól működő alapozási rutint, ami megfelelő mértékben fedi el a bőrhibáimat maszkhatás nélkül. Engedi érvényesülni a bőrömet, ami hidratáltnak tűnik, de nem lesz túl fényes, illetve nem folyik vagy tűnik el a smink a nap végére. Most ennek a legteljesebb változatát szeretném megmutatni, mert találtam pár eszközt, illetve módszert, ami úgy érzem, hogy másnak is beválhat attól függetlenül, hogy milyen termékeket használ.

Kezdetnek vagy kiegészítésnek pedig ajánlom egy régi eszmefuttatásomat az alapozásról - néhány újdonság mellett sok minden változatlan maradt.

1. ALAPOZÁS

Ezt a lépést még mindig van, hogy kihagyom, de ha mégis úgy érzem, hogy jól jönne egy kis plusz fedés, két-három termékből keverem ki a nekem megfelelő állagú és színű alapozót. Ez túlzásnak tűnhet, és az ideális az lenne, ha találnék egy tökéleteset, de amíg ez nem történik meg, boldogan használom ki a különböző tulajdonságokkal bíró termékek elegyedéséből születő krémet. És így azok a már megvett darabok sem fognak megmaradni, illetve megromlani, amiket önmagukban nem használnék, például mert túl sötét, túl erős a fedése, túl matt vagy éppen túl fényes.

Adott egy - a téli színemhez mindenképpen - sötét alapozó, egy világos BB-krém, amitől önmagában nagyon kifényesedik a fejem, és egy színezett hidratálónak nevezett krém, amiben apró színes gyöngyök valóban vannak, de ez a szín felvitel után nem érvényesül.


Az alapozóból körülbelül 3/4 pumpányit, a BB-krémből és - ha extra hidratálásra vagy ragyogásra vágyom - a krémből is nagyjából egy-egy borsónyit nyomok a kézfejemre, majd az ujjammal jól összekeverem őket.

Az így kapott alapozót simán kézzel viszem fel, majd az aznapi keverék állagától függően a továbbiakban is kézzel dolgozom bele az arcomba, vagy rögtön a sminkszivacshoz nyúlok.

A beauty blenderről - ez a tojás formájú, különleges sminkszivacs - mindenki ódákat zeng, és a megjelenése óta rengeteg másolat is született különböző kategóriájú márkáktól. Amit én használok, a Müllerből van, és valószínűleg az eredeti töredékét sem tudja nyújtani, de én nagyon megszerettem. A hagyományos háromszög formájú kis sminkszivacsoknál tömörebb, és szebben lehet vele dolgozni. Használat előtt alaposan benedvesítem, majd kinyomkodom belőle a vizet. Így nem áztatja el a sminket, viszont sokkal rugalmasabb, könnyebb használni, és kevésbé szívja magába az alapozót, mint szárazon. Nem húzó-kenő, inkább finoman ütögető mozdulatokkal dolgozom el vele az alapot.

2. KORREKTOR A BŐRHIBÁKRA

A Catrice Camouflage krémkorrektor már évek óta igazi klasszikusnak számít, de sokáig az előző korrektorommal is elégedett voltam, és azt vettem újra. Most viszont úgy döntöttem, hogy ezt próbálom ki, és már megértem a felhajtást körülötte. Viszont sajnos a három létező színből a legjobban illeszkedő árnyalat is túl világos nekem, illetve úgy vettem észre, hogy a száraz részeket (ami egy eltűnőben lévő pattanás esetében bizony előfordul) kiemeli, és ujjal kicsit nehéz szépen eldolgozni. Ha nem használok alapozót, valamilyen krém akkor is kell alá. Viszont a sminktojás ennek az eldolgozásában is segített, és így akár észrevétlen fedést tud biztosítani.


A felvitelhez egy rúzsecsetet használok (ez szintén a Müllerből van, direkt korrektorhoz vettem még régen). Ez azért jó, mert viszonylag könnyű csak az eltüntendő pontra felvinni a korrektort. Miután ez megvan, fogom a (benedvesített - ennél a pontnál különösen fontos a rugalmasság) szivacsot, és ütögető-pattogó, tehát az arcra merőleges, nem húzogató mozdulatokkal beledolgozom a bőrömbe. Ha a végeredmény nem ad elég fedést, megismétlem még egyszer a lépéseket, de ez alkalommal még kisebb helyre, csak a probléma közepére koncentrálva a festéket.

3. KORREKTOR A SZEM ALATTI KARIKÁKRA


Már sokat írtam arról, hogy a szem alatti karikák eltüntetése mekkora változást tud eredményezni. Jelenleg az előbbi Catrice korrektor szem alá való változatát használom, aminek tényleg nagyon jó fedése van, de - meglepetés! - nekem túl világos. Ezért először egy narancssárgásabb korrektort viszek fel a sötét karikákra, ez alá pedig odapöttyözök a Catrice-ből. Az ujjaimmal összedolgozom őket, kicsit V-alakban, lefelé eldolgozva. A világos korrektor eléggé sűrű, ráadásul az applikátor is sok festéket vesz fel, ezért sokkal gyorsabb és alaposabb ezt is a szuperszivaccsal eldolgozni.

4. PÚDER


Sokáig nem használtam rendszeresen púdert, a képen látható darab a ballagásom óta, azaz három éve megvan. Amikor mégis használtam, a hozzá tartozó kis szivacsot alkalmaztam hozzá, egészen addig, amíg el nem szakadt. Nemrég azonban beszereztem egy rendes púderecsetet, ami kicsit megváltoztatta a púderről alkotott véleményemet. Ez a kétvégű ecset az Avonból van, nagyon puha, jó érzés használni, a kisebb fejjel pedig akár szemfestéket is lehet satírozni. A nagy fejet finoman a púderbe mártom, az esetleges felesleget leütögetem (vissza a dobozba), majd felviszem a homlokomra, egy nagyon vékony réteget a szemem alá, illetve oda, ahol még korrektort kellett használnom. Úgy vettem észre, hogy a vékony rétegben eloszlatott púder valóban segít tartósabbá tenni a sminket poros hatás nélkül.

Nektek milyen bevált alapozási trükkjeitek vannak?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése