2016. április 15., péntek

Budapest Cake Túra 1. állomás: ÉdességLabor

Amikor először olvastam a Budapest Cake Túráról, rögtön tudtam, hogy ez nekem való kihívás.  A kezdeményezésben hat budapesti újhullámos cukrászda vesz részt, az összefogás célja pedig a mai, minőségi helyek megismertetése minél több emberrel. Nagyon egyszerűen működik a dolog: bármelyik helyen lehet kérni egy pecsételőlapot, amire a fogyasztás során nyomnak egy pecsétet, majd miután összegyűlt mind a hat, vissza lehet menni a kedvenc helyedre, ahol bónusz ingyen süti jár a kitartó túrázásért. Így olyan cukrászdákat is fel lehet fedezni, amiről amúgy nem biztos, hogy hallanál. Több kicsi, akár egészen új hely is a résztvevők között van, nem egy pedig igazi szerelemprojekt, amiben a tulajdonosok az addigi foglalkozásukkal akár teljesen ellentétes álmukat valósították meg.

Szerintem szuper szabadidős (közös) program bizonyos időközönként útrakelni, és új helyeket, ízeket felfedezni. A kezdeményezés egészen 2016 végéig tart, tehát még bőven van időd csatlakozni, ha felkeltette az érdeklődésedet!

Az első állomás: ÉdességLabor

Mi először az ÉdességLabor felé vettük az irányt, ami a legfrissebb hely a hat közül. A helység maga egyszerű, modern, és viszonylag kicsi, de nem annyira, hogy ne lehessen leülni, és akár ott helyben sütizni. Úgy érzem, hogy az egyszerűség és praktikusság a berendezésben még inkább kiemeli, hogy itt a sütik vannak a középpontban. Nincsen óriási választék, de nincs is rá szükség, így is izgalmas dolgokból lehet választani.



Pár háziasabb süti (keksz, brownie, pogácsa) mellett különleges, franciás stílusú cukrászsütemények képezik a kínálatot. Olyan ízekkel is találkozhatunk itt, amivel máshol valószínűleg nem: túrós csusza süteményt például nem minden nap eszik az ember. Már a sütemények külalakján is látszik, hogy egy-egy desszert milyen aprólékosan és igényesen van megtervezve és kivitelezve, és ezt a kóstolás csak megerősíti. A ház legfeltűnőbb specialitását most kihagytuk, de a tejcsokis-citromos szelet ízpárosítása nagyon jól működött, a csokis-karamellás-földimogyorós süti személyében pedig kiválasztottam egy számomra ízben és állagban egyaránt tökéletes desszertet. Ezen kívül a brownie is nagyon finom volt, ezen is érződött, hogy nem spóroltak az alapanyagokkal.



Óriási, íztelen, felfújt szeletek helyett valódi, tömör ízélményre számíthatunk. Olyan, mintha minden egyes falatban koncentráltan lett volna benne az összes íz, és én, aki a másodperc töredéke alatt is képes vagyok eltüntetni bármilyen édességet, lassan, ízlelgetve ettem végig. 


Ha egy pici, de minőségi és kedves helyet próbálnátok ki, látogassatok el az ÉdességLaborba! Ha pedig egy éven belül nem tartjátok lehetetlen kihívásnak ezen kívül még öt cukrászda felkeresését, kérjetek rögtön pecsételőlapot is!

Hol van? 1136, Hegedűs Gyula utca 20.
Árkategória: brownie 300 Ft, cukrászsütemények 680 Ft
További információk a Facebook oldalukon.

A sorozat következő része hamarosan érkezik! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése