2016. április 10., vasárnap

Aktuális kedvenceim a tisztább bőrért

Szerintem még soha nem írtam bőrápolásról a blogon, ennek pedig több oka is van. Egyrészt nem értek hozzá, amit tudok róla, azt sem tartom be mindig (alkoholos tonik...), és nem gyakran érzem úgy, hogy olyan szuper termékeket használok, amiket másoknak is kifejezetten ajánlanék. Másrészt távolról sem olyan állapotú az arcbőröm, hogy tökéletesen sikeresnek kiáltsam ki az arcápolási rutinomat, és nyugodt szívvel terjesszem azt. Pár hónapja viszont vettem két számomra teljesen új terméket, amelyekhez hasonló dolgokat még soha nem használtam. Néhány hétig rendszeresen alkalmaztam őket, tetszettek, így úgy gondoltam, hogy ha a továbbiakban is beválnak, akkor írok róluk. Pár hete viszont, pont miután egészen elégedetten állapítottam meg, hogy egy-egy pici kilengést leszámítva már több hónapja rendben van a bőröm, valami nagyon elromlott. Rengeteg pattanás jött ki rajtam, és összességében úgy éreztem, hogy ilyen katasztrofális állapotban nagyon rég láttam az arcomat. Ilyen körülmények mellett pedig nem lett volna túl hiteles a(z addig egyébként tényleg) jól bevált újdonságokról írnom. Nagyjából egy-két hét alatt sikerült normalizálni a helyzetet, és bár még mindig nem az igazi a dolog, már bátrabban írom meg a teszteket, valamint a két eredeti szereplőhöz (a hámlasztó és a maszk) hozzácsaptam még egy tisztítót, ami úgy érzem, hogy segített az utóbbi időben.


Bár minden terméknél jelzem, hogy milyen bőrtípusra ajánlják, gyorsan meghatároznám a sajátomat is. Az elmúlt fél évben az addigi kevert, inkább zsíros bőröm elkezdett a száraz felé közelíteni. Emellett azonban (ahogy a fenti példa is mutatja) még mindig küzdök néha pattanásokkal. Így jelenleg az a taktikám, hogy mélyen és alaposan tisztítok, emellett viszont az előtte inkább mellőzött, illetve alkalmanként használt  hidratálókrémek is a mindennapjaim részévé váltak.

Ziaja Sensitive Skin enzimes bőrradír érzékeny bőrre


A megnevezés csalóka, nem klasszikus szemcsés arcradírról van szó. Fizikai, dörzsölős radírozás helyett egy sima, tiszta gél távolítja el az elhalt hámsejteket a benne lévő enzimek segítségével. Száraz arcbőrre kell felvinni, bemasszírozni, majd körülbelül 10 perc múlva lemosni. Őszintén szólva használat közben olyan, mintha semmi nem történne, viszont úgy vettem észre, hogy a pattanások maradékait úgy csökkenti, hogy közben nem szárítja ki a körülötte lévő bőrt. Ebből kiindulva tényleg lehet egy enyhe hámlasztó hatása. Kifejezetten érzékeny bőrre ajánlják, nem tartalmaz irritáló anyagokat, így például illatanyagot sem, amit az enyhe gyógyszertári krém szaga is megerősít. Aki nem szereti szemcsés radírokkal dörzsölni a bőrét, annak jó választás lehet. Én heti egy alkalommal használom.

Himalaya Herbals tisztító nim arcpakolás normál és zsíros bőrre
Ezt a pakolást ajánlásra  vettem meg, nagyon kíváncsivá tett a mitesszereltávolító csodahatása. Sötét moszatzöld, igen erős szagú trutyi van a tubusban. A csomagolás szerint az "aktív hatóanyag tartalma 100%-ban növényi eredetű", valószínűleg innen származik a szaga. Nim növényt (erről most hallottam először), kurkumát és kovaföldet tartalmaz. Megtisztított arcra kell felkenni, 10-15 percig fenthagyni, majd meleg vízzel először kicsit fellazítani, aztán lemosni. Ennyi idő alatt szinte kővé dermed az arcon, kicsit feszítő-húzódó érzés, miközben sötétből világos, szürkés színűvé változik. A színváltozás alapján egyértelműen látszik, hogy mikor lehet lemosni. A tágabb pórusok és mitesszerek környékén viszont megmarad a sötét szín, tényleg olyan, mintha kiszippantaná a bőrből a szennyeződést. Én kezdetben hetente, most már inkább kéthetente használom, mivel úgy érzem, hogy nem elég zsíros hozzá a bőröm. A mélytisztítás mellett ugyanis kifejezetten szárító hatású, mindig alaposan krémezek utána, sőt, gyakran felkenek közvetlenül utána egy hidratáló pakolást is. Zsíros, mitesszeres bőrre mindenképpen ajánlom kipróbálni, akár csak a problémás helyekre koncentrálva, de semmiképpen sem túl gyakran használva.

Garnier Pure Active Exfobrusher arctisztító pattanás és nyomai ellen


Klasszikus, problémás (tini)bőrre való arctisztító egy kis csavarral a tetején lévő gumisörte személyében. Ez arra hivatott, hogy még mélyebb tisztítást biztosítson. Nem tudom, mennyire higiénikus ez a megoldás, hiszen minden nap ugyanazzal a kefével dörzsölöd át az eleinte koszos bőrödet, de minden használat után leöblítve én legalábbis szabad szemmel látható szennyeződést nem vettem észre rajta. A sörték rugalmasak, nem sértik a bőrömet, szépen felhabosítják a terméket, és tényleg erősítik a tisztító érzést. A fej elfordításával lehet a kefére juttatni a kicsit folyékony gélt, majd körkörös mozdulatokkal bemasszírozni az enyhén nedves arcbőrbe. A szaga kicsit furcsa, enyhén tisztítószerre emlékeztet, ráadásul mentolt is tartalmaz. Ez egyrészt frissítő hatású, másrészt a folyékony állaggal együtt mindenkinek azt javaslom, hogy a megfelelő mennyiség kijuttatása után zárja e a fejet, és úgy kezdje el masszírozni, mert ha belefolyik a szembe, az nem kellemes érzés. Az én bőrömet nem szárítja kifejezetten, de azért egyértelműen pattanásos, problémás bőrre találták ki. Én az elmúlt pár hétben szinte minden nap használtam szintentartás végett.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése