2015. december 30., szerda

DIY / Emlékes befőtt az új évre

A Pinterestet használóknak biztosan nem újdonság az emlékgyűjtő üveg, avagy "memory jar" ötlete. Én idén karácsonyi ajándéknak készítettem párat, és gondoltam, megosztom itt is, hátha másnak is megtetszik és elkészíti akár még holnap.:)

Mi a lényege? Kisebb-nagyobb emlékek gyűjtése az év során: valami, ami feldobta egy napodat, de magadtól később nem biztos, hogy emlékeznél rá, vicces történetek, elszólások, stb. Bármi, amit fel tudsz írni egy cetlire, aztán bedobhatod a befőttesüvegbe. Év végén pedig visszaolvashatod, hogy mennyi jó dolog történt veled az elmúlt időben, erőt meríthetsz belőle, ha kell, vagy reflektálhatsz az évre a segítségével, ha ahhoz van kedved. A pozitív hatása garantált, ahogy azt már néhány heti jó dolgos bejegyzésemnél is megjegyeztem. Csinálni kell, tudatosan odafigyelni rá, de megéri. (Remélem, a megajándékozottak kitartanak majd.:) )
Hogyan csináld? Egy dolog kell hozzá biztosan, mégpedig egy nem túl kicsi, tiszta befőttesüveg. Innentől pedig minden rád van bízva. Én akrilfestékkel festettem ki a kupakját, aztán a még nedves festékbe szórtam egy kis jó sok csillámport. Az üveg oldalára nem túl vastag, színes kartonpapírból kivágtam egy téglalap alakú címkét, amire a "2016 Emlékek" felirat került. Ezt dekupázs (így írják magyarul?) ragasztóval ragasztottam fel, jól odapréselve-nyomkodva a széleknél, hogy lehetőleg ne jöjjön fel. A kétoldalú ragasztószalag is jó választás lehet erre. Ezután - mivel még nem volt elég a csillámból - csillogós ragasztószalaggal kicsit továbbdíszítettem a felirat környékét.
Lehet minimalistább, letisztultabb üveget is készíteni kevésbé rikító festékkel, szép anyaggal bevonva a tetejét, díszítheted szalaggal, matricával, üvegfestékkel, kifestheted magát az üveget is, tényleg mindenki a saját stílusához igazíthatja.

A lehetőségek száma végtelen, inspiráció akad bőven az interneten, a lényeg, hogy ne maradjon üres az az üveg! :)
Sok boldog pillanatot és emléket kívánok mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése