2015. július 18., szombat

A város (állítólag) legjobb gyrosa - tesztelve

Szeretek megfizethető, de jó evős helyeket találni és kipróbálni a városban, ahova alkalomadtán vissza is lehet járni. A következőkben bemutatott hellyel a szakmai gyakorlatnak köszönhetően találkoztam, pedig ha olvastam volna a "legjobb gyrosos Budapesten" listákat, akkor már ismerős lehetett volna.

A Kerkyra görög ételbárról van szó, amely az Oktogonhoz közeli Eötvös utcában található egy sarkon. Ebédidőben állítólag mindig hosszú sorok kígyóznak már az utcán, de megéri egy kicsit várakozni, nem csúcsidőben érkezni, vagy aki a közelben lakik/dolgozik, előre megrendelni és aztán bemenni érte. Az először ottjárókkal elvileg körbekóstoltatják a dolgokat - én olyannal voltam először, aki már visszajáró, ezért erről lemaradtam, de mástól hallottam, hogy tényleg működik a rendszer:).

A kép nem saját, a honlapjukról származik.

Nem vagyok óriási gyrosos, fogalmam sincs, hogy az átlag utcai árusok miket tesznek bele (maximum annyit mondok, hogy ne legyen csípős/hagymás), de ez más. Csípős szósz itt nincs is, a fűszeres fetasajt azonban így is pikánssá teszi. A krémes, füstölt sajtos répasalátától és a tzatzikitől pont kellően szaftos, de a pita nem ázik tőlük szét (ez fontos), a (csirke)hús is finom, és nincsenek gyanús "nem biztos, hogy ez hús volt" darabok benne. Emellett pár alap zöldséggel, paradicsommal, lilahagymával egészítik ki, és sült krumplival, amit szintén bele tudnak úgy rakni, hogy megtartsa a ropogós állagát. Ez pedig igazán értékelendő a szottyos, szomorú mirelit krumpliszálak helyett.

A sima gyros pitában 750 forint, tényleg nagyon finom, és bőven jól lehet vele lakni, de van grillsajtos vagy tálas változat is többek között. Ezen kívül pedig még az oreós sütin akadt meg a szemem, de az még ott várja, hogy egyszer megkóstoljam.

Tehát ha valaki arra jár (Eötvös utca 5. egészen pontosan), és szeretne egy kicsit kifinomultabb ízű-állagú gyrost enni, bátran tudom ajánlani a helyet.:)

Elképzelhető, hogy lesz még ilyen szubjektív-amatőr, de teljes szívből jövő ajánló, még egy hely már most van a listámon!


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése