2015. július 3., péntek

10 random beauty facts

Soha nem csináltam még tag bejegyzést, de most egy kis külső ráhatásra úgy gondoltam, hogy összeszedek magamról 10 szépséggel kapcsolatos érdekességet, apró tényt. Az ötlet eredetileg innen származik.
 
1. Az ajakápolót/szőlőzsírt nem számítom sminknek, akkor sem, ha nem teljesen színtelen és láthatatlan. Ebből amúgy mindig van egy darab a táskámban, csak a biztonság kedvéért.


2. Ha már a minimál sminknél tartunk: a szempillaspirál nagyon alapdarab, de ha éppen elégedett vagyok az arcommal, és nincs sok dolgom aznap, mostanában nem mindig használom reflexszerűen, mielőtt elhagynám a házat. Ha valami kell még az összképhez, akkor egy kis pirosító és valami a szájra (a mindig kéznél levő szőlőzsír ugye) észrevétlenül frissíthetik fel az egész arcot szemsmink nélkül is.


3. Alapozót ritkábban használok, korrektort a szem alá és a bőrhibákra mindig.


4. Soha nem lakkozom ki a körmöm közvetlenül (mondjuk 1-2 órával) lefekvés előtt. Hiába tűnik úgy, hogy már rég megszáradt, reggel egészen biztosan párnanyomokkal és idegesen ébredek.


5. Bár nem fehér a bőröm, és még soha nem égtem le igazán, szeretném, hogy ez így is maradjon, ezért mindig használok naptejet strandoláskor, főleg a szezon elején.


6. Két kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor használtam borotvát. A kezdetektől gyantáztattam, majd gyantáztam, ahol kellett, és bár néha kellemetlen a "várakozási" idő, nem bánom, hogy így alakult. (Ez már félig átment TMI-ba, nem? Bocsi.)


7. Régen a nagymamám újságjaiból minden szépség-és divattippet kiolvastam, és örültem, ha valaki hagyta magát kisminkelni vagy megfodrászolni általam. (Azóta finomodtak a módszereim - senkire nem vetem rá magam, hogy akkor most kifestelek - de még mindig élvezem, ha úgy alakul.)


8. Mielőtt megveszek valamit, igyekszem átgondolni, hogy tényleg szükségem van-e rá. (Általában sikerül is.) Tudom, hogy a külföldi beautybloggerek ebből (is) élnek, sokat kell tesztelniük, meg minden, de kicsit felbosszant a pazarlás néhány sminkkollekciót látva. Minden ítélkezés nélkül (mindenki azt gyűjt, amit akar), én nem hiszem, hogy egy átlagos halandónak tíz alapozó és egy bőröndnyi nude rúzs kellene.


9. Nem foglalkozom túl sokat a sminkecsetekkel. Nincs is belőlük sok (nem mondom, hogy nem is lesz több, párat még el tudnék használgatni), és nem is mosom őket heti rendszerességgel. Tudom, szaporodnak a csúnya bacik, de valahogy még ezzel a tudattal sem takarítom őket túl vadul.


10. A kedvenc "testrészem" a fogam, mert viszonylag szabályosak, és a fogorvosnál töltött kevés és általában kellemes idő kiskorom óta kárpótolt a szemészetért (remélem, soha nem is kell megutálnom ezt is). Ezen kívül a hátammal is egész elégedett vagyok, bár pont nem gyakran nézegetem és mutogatom.:D


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése