2015. március 22., vasárnap

A legjobb amerikai (csokidarabos) keksz

Újabb klasszikus pár perces süti, amit mindenki imád! Egy barátnőmtől kaptam a receptet, azóta pedig már én is továbbadtam. Mi nagyon sokszor készítjük, tökéletes szombat esti "jajj úgy ennék valami édeset" süti. És már a húgom is tökélyre fejlesztette, úgyhogy biztos mindenkinek sikerülni fog.:)
 
Hozzávalók: (1 adagból kb. 30 db kiskanálnyi keksz lesz)
  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg cukor (nyugodtan lehet csökkenteni)
  • 12,5 dkg puha vaj (tényleg legyen puha, különben nem lehet elkeverni)
  • sütőpor
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 1 tojás
  • 10 dkg csoki apróra vágva
Aszalt gyümölcsös és csokis változat
Elkészítés:
 
Ennél egyszerűbb nehezen lehetne: csak össze kell keverni a hozzávalókat.
Én először a tojást keverem ki a cukorral és a vajjal, aztán hozzáadom a vaníliaaromát, majd beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet. Végül jöhet bele a csoki.
Egy-egy kiskanálnyi tésztát gombóccá formázunk a tenyerünkkel, majd kicsit ellapogatjuk a gömböket a sütőpapírral bélelt tepsin. Hagyjunk ki közöttük elég helyet, különben lehet, hogy összefolynak.
180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt megsülnek, és egy rácson gyorsan ki is hűlnek.
 
Tipp: Bár csokival az eredeti, de lehet variálni, pl. aszalt gyümölcsökkel is finom. Én a múltkor aszalt sárgabarackot, vörösáfonyát és mandulát aprítottam bele.
 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése