2014. december 2., kedd

DIY / Téli dekoráció: zúzmarás ág

Hétvégén elkezdődött a lakás feldíszítése, jelenleg már annyi égősor van az összes szobában, hogy nem is kell lámpát gyújtani. De imádom, úgy tudok lelkesedni érte, mint egy kisgyerek! :)

Hétvégén az Auchanban megláttam egy mini égősorral díszített vékony botköteget, és arra gondoltam, hogy jó alapja lehet egy télies dísznek. Van egy vázánk, amiben évszaktól függetlenül virágok szoktak lenni, de a csupa karácsonyi dekoráció közé ez valahogy nem illik, szóval ezt cseréltük most le.


Mit használtam:
  • egy letört ágat, amit az árokból mentettem ki, majd megtisztítottam és megszárítottam
  • fújós ezüst festéket
  • ezüst csillogós körömlakkot, mivel ilyen jeges-havas színű csillámporom nincs
  • arany csillámot
  • azt a bizonyos botos égősort (nem fényképeztem le, de egy sima rövid égősor is megfelel)
  • díszkavicsot, illetve üvegtörmeléket (Ikea)
  • a vázát
Mit csináltam:

A megtisztított, megszárított faágat megfelelő méretű darabokra vágtam, majd újságpapírra terítve egyenletesen lefújtam a festékkel. (Persze nem a szobában, hanem jól szellőző helyen - az erkély pl. jól szellőzött.) 
Megvártam, amíg nagyjából megszáradt, majd egyes ágakat (na jó, szinte az összeset) bekentem a szupercsillogós körömlakkal. Ezt nem sajnáltam, úgyse használom annyit, hogy a körmeimre elfogyjon az egész. Ha lett volna megfelelő színű csillámom, dekupázs-vagy egyéb folyékony hobbiragasztóval kentem volna be az ágakat, majd erre szórtam volna a csillámot. Ez esetben azonban a lakkot használtam ragasztónak is, amibe gyorsan, száradás előtt - már tényleg csak pár részre - arany csillámot szórtam kiegészítésképpen. 


Amikor ez is kész lett, beleállítottam a vázába, amibe előzőleg már belerétegeztem a kétféle kavicsot, és elrendeztem az égőket körülötte.


Kellemes készülődést mindenkinek!:)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése