2014. november 29., szombat

DIY / Gyors adventi "koszorú" maradékokból

Minden évben ugyanaz a kérdés merül fel az első adventi vasárnap előtti napokban: hol van a tavalyi koszorú? Egyáltalán, használható-e még, vagy gyorsan szereznünk kéne egy újat?

A kezdetek
Idén abból dolgoztam, amit találtam: koszorúalapunk nem volt, nem is lett, helyette formabontóan egy kis jénai tál fedelébe pakoltam a gyertyákat, amelyek még a tavalyi, rendes koszorúról maradtak. A díszítéshez pedig az évek során összegyűlt vagy megmaradt apróságokat használtam.

A gyertyák köré pár raffiaszálat tekertem, csak hogy kicsit rétegesebb legyen az egész. Erre halmoztam rá a faháncsdarabokat és botocskákat, amelyek már aranyra és ezüstre festve voltak eltéve; ehhez fújós festéket használtam még régen. Ezen kívül pici tobozokkal díszítettem a "koszorú" elejét. A gyertyákra vékony szalagot és ebből készített masnikat kötöttem, végül pedig közéjük beállítottam pár fahéjrudat.

Semmi nincsen véglegesen rögzítve, csak ragasztógyurmát használtam , ahol kicsit több stabilitást akartam, így ha eljön az idő, könnyen szét lehet majd szedni darabjaira.
Szerintem egész jó lett, egy szebb aljzattal még szebb is lehetne, viszont ötletnek mindenképpen hasznos. Egy tál, négy gyertya, szalag, valami karácsonyias a tálra szórva (fahéj, csillagánizs, toboz, apró karácsonyfadíszek, fenyőág, stb.), és kész is van az adventi koszorú, ami aztán nem fogalja a helyet és porosodik egy éven keresztül.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése