2014. november 15., szombat

Almás-zabpelyhes keksz

Újabb gyors, finom, ráadásul a zabpehelynek köszönhetően laktató kekszrecept. Én dupla adagot szoktam csinálni, de az tényleg rengeteg, és napokig kitart.

Hozzávalók:
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 tojás
  • vaníliás cukor
  • 12,5 dkg zabpehely
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 alma
  • fahéj
  • tetszés szerint: csoki, mazsola...
Elkészítés:

A puha vajat és a cukrot jól kikeverjük egymással, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliás cukrot is.
Az almát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk vagy lereszeljük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy kis fahéjjal, aztán hozzáadjuk a nedves részhez.
Végül beletesszük az almát, esetleg apróra vágott csokit vagy előzőleg beáztatott mazsolát is, ki mit szeret. 
180 fokon 10-15 perc alatt megsül. Mint minden kekszet, ezt is lehet puhábbra vagy ropogósabbra csinálni, de azért nagyon túlsütni nem érdemes - ahogy hűl, úgy keményedik is még.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése