2014. október 2., csütörtök

Töltött bundás kenyér

Valamelyik nap megláttam egy képet a neten egy töltött bundás kenyérről, és még aznap vacsorára meg is csináltam, úgy megtetszett. Nem nagy ördöngősség, tulajdonképpen csak egy bundás szendvicsről van szó. Bárkinek bármikor eszébe juthatna, de nekem eddig nem jutott. Pedig jó alternatíva a száraz kenyér újraélesztésére a szendvicssütő mellett (ami amúgy az egyik leghasznosabb találmány), és még a rendes bundás kenyérnél is finomabb.

Hozzávalók:
  • szendvicsalapanyagok: kenyér, vaj, sajt, sonka
  • tojás (kb. 4 szendvicshez kb. 2 db)
  • tej
  • olaj
Elkészítés:

Összerakod a szendvicset (kenyeret vág, vajaz, megtölt), aztán - mint a sima bundás kenyérnél - először egy kis tejbe áztatod a kenyeret, majd egy másik tányérban az összekevert tojásba. Ezután az áztatott kenyerek mehetnek a forró olajba, hogy aztán ha eljön az idő (szép aranybarna színe lesz a kenyérnek), óvatosan - lehetőleg kettő alkalmas eszközzel, hogy ne essen a szendvics darabjaira - megfordítsd. Ha a másik fele is jó már, kihalászod, és megeszed.

Tipp: A reszelt sajt nagyobb eséllyel fog megolvadni, mint a szeletelt, ezért azt ajánlom. 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése