2014. október 28., kedd

Pamper minutes - őszi-téli kényeztető percek akár minden napra

Valószínűleg már tartósan és egyre hidegebb lesz kint, sőt, lassacskán már azoknak a sokat emlegetett plázás karácsonyi díszeknek is lesz létjogosultságuk. Közben viszont valószínűleg a hétköznapok nagy része rohanásból, tanulásból és munkából áll. Egy-egy húzósabb időszakban minden perc számíthat, és nem biztos, hogy egy egész estés pamper night órákig tartó habfürdőzéssel és egyébbel kényelmesen belefér.

Viszont vannak olyan apróságok, amik csak pár percet vesznek igénybe, esetleg párhuzamosan lehet az elvégzendő teendővel együtt csinálni, és kellemesebb, nyugodtabb környezetet biztosítanak.

A két kulcsszó számomra: illatok és állagok. Az mostanában használt és itt összegyűjtött különböző termékek alapján nekem egyértelműen az édes, mézes, vaníliás illatok jönnek be, ezek valahogy melegséget hordoznak, de biztos van, akinek inkább a citrusos, esetleg fűszeresebb vagy frissebb illatok tetszenek. A textúra pedig egyértelműen minél puhább (pokróc, meleg zokni) vagy krémesebb, annál jobb.


A legegyszerűbb főzni egy finom teát; meleg, gőzölög, jó az illata, és csak annyi időt igényel, amíg felforr a víz. Utána pedig fotelben kucorogva vagy íróasztalnál dolgozva is lehet kortyolgatni. 

Avon Naturals méz és mandulaolaj arcradír
Avon Naturals tej és méz arckrém
Avon planet Spa she vajas krém
Avon Care mézes kézkrém
házi ajakradír mézből és kristálycukorból
Szintén nem igényel semmi előkészületet a kézkrém használata, de nagyon megéri rászokni, ahogy egyre hidegebb lesz. A kiszáradt, szétrepedt bőrt sokkal nehezebb helyrehozni, mint megelőzni. Legyen jól látható helyen egy tubus krém, és legalább lefekvés előtt használd is!

Yves Rocher Repair shea vajas ajakbalzsam
A cserepes ajkak ellen méz és kristálycukor tetszőleges arányú keverékéből hatásos otthoni ajakradírt lehet kutyulni, aztán néhanapján használni. Nincs benne semmi romlandó, úgyhogy szerintem sokáig eláll. Radírozás után mindenképpen érdemes egy sima, színtelen, jól hidratáló szőlőzsírral is bekenni az ajkakat. A Labellót ilyen célra nem igazán ajánlanám, szerintem nem sokat használ, ha tényleg szükség van rá. Az én kedvencem egy mézes Avon szőlőzsír (ugyanaz a termékcsalád, mint az arckrém és a bőrradír a képen), és a fenti shea vajas Yves Rocher.

Ha már shea vaj: minden, amiben benne van, nagy eséllyel jó is. Nekem már régóta kedvencem a szintén Avon Planet Spa afrikai shea vajas krémje. Nagyon sűrű, direkt a különösen száraz területekre - könyök, sarok - való. Sarokra használni úgy a legjobb, ha bekenés után felhúzol egy zoknit, és hagyod, hogy beszívódjon.


Végezetül, ha nagyon fúj a szél, az én arcom is ki tud száradni. Ilyenkor már érdemes elővenni az arckrémet, vagy ha amúgy is napi használatban van, akkor egy gazdagabb állagút.

Mindenkinek küldöm a virtuális illatmintákat, emellett pedig szippantsatok bele a ti kedvenc illataitokba is pár perc pihenő erejéig!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése