2014. október 4., szombat

SMINK / Egyből kettő! Variációk őszi sminkre

Ha őszi, sminkhez (is) felhasználható színeket kéne mondanom, akkor biztos, hogy aranyosan-bronzosan csillogó, és lilás-padlizsános árnyalatok jutnának először az eszembe.

A következő két sminkben is ilyesmi színeket használtam. A szemem mindkét alkalommal teljesen ugyanolyan, csak a rúzst változtattam meg, így végül két teljesen eltérő sminket kaptam.

A SZEM

A képen elég halványan látszik, élőben azért ennél erőteljesebbnek tűnt, ezért semmiképpen nem akartam már tovább erősíteni. Alkalomra vagy bátrabbaknak meg lehet csinálni látványosabbra, én szinte éppen hogy csak az árnyékokkal játszottam.

Alapnak egy világos árnyalat került az egész szemhéjamra, de ez a végén csak a belső szemzugban látszik.
A mélyítővonalba egy kis barnát satíroztam, a külső V-be (a szem külső csücske; a felső szempillatő és folytatása, valamint a mélyítővonal külső része alkotja tulajdonképpen) pedig egy nem igazán élénk sötétlilát.
A szemhéj középső részére borostyánszínű fényes port vittem fel, majd finoman összedolgoztam a színek szélét.
A szem külső harmadába sötétlila szemceruzával húztam egy kis vonalkát alulra és felülre is. Ezt el is satíroztam, csak azért kellett, hogy egy kicsit jobban keretezze a szememet.


ERŐTELJES AJKAK

Először a szezon aktuális trendjének abszolút megfelelő változatot mutatom meg, amit viszont ilyen formában én biztosan nem tudnék hordani. A lilás-borostyános szemfestést itt egy élénk, erőteljes bogyós színű rúzzsal párosítottam (az Avon Oxford Wine árnyalata). Tippek és trükkök tavalyról, amivel akár hordhatóvá is lehet tenni ezt a rúzst is, hogy ne kelljen lemondani a szép árnyalatáról: ITT.


TERMÉSZETES HATÁS

A második variációban viszont a kedvenc rúzsomat kentem fel, ami amúgy a Rimmel 220-as Heather Shimmer árnyalata. Lehet, hogy kifutó termék volt, mert már akciósan vettem meg, de ez kivételesen megérdemli, hogy külön is megemlítsem a nevét. Részletesen majd egy esetleges kedvences posztban áradozom róla, most elég annyi, hogy ez is tökéletesen illik ehhez a sminkhez, ráadásul így egész természetes marad az összhatás.


Remélem, tetszenek az ilyen típusú sminkes posztok, ha nem, csak szólnotok kell, és maradok az inspirációs képeknél!:)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése